Az élet kenyere

A gyerekek megismerkednek a kenyérgabona fajtáival, termesztésével, feldolgozásával, hasznosításával; a kenyérkészítés hagyományos módjával, népszokásokkal, hiedelmekkel, valamint témához kapcsolódó szólásokkal és közmondásokkal. A diákok megtudhatják, hogy melyek a talajmegmunkálás legfontosabb eszközei, és múzeumi tárgyak, valamint játékok segítségével szemügyre vehetik a gabonatermesztés munkafolyamatát. Megvizsgálják a növények növekedésének életfeltételeit és talajvizsgálatokat végeznek. A tevékenységeket a felfedeztető tanulás elemeire épülve Dr. Holeczné Morvai Ildikó készítette.

A diákok a tevékenység elvégzése során ismereteket szereznek a gabonatermesztésről és a kenyérkészítésről. Tapasztalataikat makettek készítése, pékség látogatása, kenyérfélék közös vásárlása és kóstolása során szerzik.

az_elet_kenyere.pdf (629.54 KB)