Címlap
Címlap

Bemutatkoztunk a Kodály Világa III. Konferencián

2017. október 3-án, Budapesten rendezték meg a Kodály Világa III. Konferenciát, amelyen a KUTOSZ is bemutatkozási lehetőséget kapott.

A Kodály Világa olyan civil szakmai kezdeményezés, amely "azért született, mert Kodály Zoltán nem csupán a professzionális zenészek Mestere, ám nagyon sokan vagyunk a világban különféle foglalkozásban sikeresek, akik hálánkat szeretnénk kifejezni mindazért, amit kaptunk, és amit elérhettünk a zenei nevelés hatására". Ennek szellemében a konferencián a nevelés sok szempontú megközelítése tette gazdagabbá a résztvevőket, akik időnként a gyakorlatban is kóstolót kaptak a vezetett mozgásos pihenés vagy a közös éneklés öröméből. Minden előadó a gyermekközpontú pedagógia elkötelezettjeként, hitelesen beszélt területéről, ezért számunkra külön öröm volt olyan értő közönségnek beszélni munkánkról és céljainkról, akik tagjainkhoz hasonló elhivatottságról tettek bizonyságot. 

Büszkék voltunk arra Csordásné Anda Éva tagtársunk sikerére is, amelyet az általa fejlesztett Matanda (korongos abakusz) taneszköz és komplex felhasználási rendszere bemutatójával méltán aratott.

Az előadás diasora a csatolt fájlból letölthető. Köszönjük a lehetőséget!

 

Bemutatkoztunk a Kodály Világa III. Konferencián
// impresszum // kapcsolat