Címlap
Címlap

A Pályára állítunk! sorozat második webináriumi előadása: 2018. január 29-én

A KUTOSZ az EFOP-3.4.4. pályázat konzorciumi partnereként webináriumi sorozatot indít, melynek célja a középiskolások matematikai, műszaki és természettudományos területekre történő pályaorientációs felkészítése. A webináriumi sorozatban 2017 decembere és 2020 márciusa között, 10 alkalommal (negyedévente egyszer) kerül sor webináriumi előadásokra.

A következő előadás január 29-én hétfőn, 18.00 órakor kezdődik!Az előadó:

Dr. Lippai Edit

Dr. Lippai Edit, környezetpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Szervezet- és Környezetpszichológiai Tanszékének adjunktusa, aki az elmúlt hét évben számos KUTOSZ-os projektben tevékenykedett kutatói és oktatói mivoltában egyaránt.

2016 óta az Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, a Magyar Pszichológiai Társaság főtitkárhelyettese. Kutató-fejlesztő munkája fókuszában az edutainment áll, azaz olyan szociofizikai környezetek kialakításának lehetőségeit keresi, amelyek az élményalapú, játékos tanulási folyamatot támogatják - amelyek tervezetten lehetőséget adnak a siker megtapasztalására is. A siker felismerése és elegáns kommunikációja oktatói munkájában is megjelenik, Magyarországon először ő hirdetett meg egyetemi szinten "Tudásmarketing" kurzust, amely - a jelentkezések arányából láthatóan - folyamatos érdeklődésre tart számot a Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatóinak körében.

 

Az előadás címe és rövid összegzése:

Tudásmarketing inspirálta pedagógia

"Érdeklődve figyelő diákok, akik lelkesen várják a közös tanulást - csupán álom volna, vagy a szerencsés kevesek osztályrésze? Egy víziót felvázoló kérdéssel sikerült megragadni a figyelmét tisztelt előadás-kivonatokat-böngésző olvasó? Ha mégsem győztem meg a tudásmarketing ismeretének fontosságáról, ha nem lett kíváncsi a tudománykommunikáció legújabb trendjeire, akkor Ön minden bizonnyal felvértezve néz a 2020-as évek elébe. Ebben az esetben, kérem, legyen a webináriumom kritikusa! Várom a kommentjeit!"

 

Az előadás házigazdája Réti Mónika.

 

Az előadásra az alábbi linken lehet csatlakozni, 2018. január 29-én hétfőn, 17.45-től:

https://www.anymeeting.com/570-625-698

Hogyan csatlakozhat?

  1. Az előadás meghallgatásához kattintson a fenti linkre, vagy másolja be azt böngészőprogramjába. (A webinárium az Anymeeting felületén fut majd, amely Chrome és Firefox böngészőre optimalizált. A felület a legtöbb okostelefonon, táblagépen és számítógépen is jól működik.)
  2. Ezután egy nevet és az email címét kell megadnia, majd a felület belépteti, így a webináriumi előadás hallgatói közé kerül.
  3. Az előadás alatt kérjük, mikrofonját és webkameráját tartsa kikapcsolva, hogy az esetleges háttérzajok ne zavarják meg az előadást.
  4. Az előadás házigazdája az előadás alatt le fogja némítani az esetlegesen bekapcsolva maradt mikrofonokat, és csak a kérdések illetve az előadást követő hozzászólások idejére kapcsolja majd vissza azokat.
  5. Az előadásról készült felvételeken a hallgatóság nem látható.

 

Az előadásról felvétel készül, amelyet később ezen az oldalon teszünk közzé.

 

Mit érdemes tudni a webináriumról?

"A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pannon Egyetemen" című EFOP-3.4.4-16-2017-00002 projekt során a Kutató Tanárok Országos Szövetsége koordinálásában olyan webináriumi program szerveződik, amely a legkorszerűbb szakmai (szaktárgyi) és módszertani tudást korszerű formában, a résztvevők aktív bevonódására építve valósul meg. Ez a Pályára állítunk! sorozat.

A webinárium a résztvevők számára ingyenes, és nemcsak számítógépről, hanem okostelefonról vagy táblagépről is könnyen követhető, tehát valós időben is az egyik leginkább akadálymentes és inkluzív tanulási forma. Ily módon minden magyar nyelven beszélő tanár és tanárjelölt részese lehet a szakmai tanulási folyamatnak, a legnagyobb időbeli és térbeli rugalmasság mellett.

Egy-egy webináriumi előadás 20-25 percig tart, amely után a résztvevőknek további 15 percben lehetősége van kérdéseket feltenni az előadónak.

A Pályára állítunk! sorozat második webináriumi előadása: 2018. január 29-én
// impresszum // kapcsolat