A Pályára állítunk! sorozat második webináriumi előadása: 2018. január 29-én

A KUTOSZ az EFOP-3.4.4. pályázat konzorciumi partnereként webináriumi sorozatot indít, melynek célja a középiskolások matematikai, műszaki és természettudományos területekre történő pályaorientációs felkészítése. A webináriumi sorozatban 2017 decembere és 2020 márciusa között, 10 alkalommal (negyedévente egyszer) kerül sor webináriumi előadásokra.

Az előadó:

Dr. Lippai Edit

Dr. Lippai Edit, környezetpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Szervezet- és Környezetpszichológiai Tanszékének adjunktusa, aki az elmúlt hét évben számos KUTOSZ-os projektben tevékenykedett kutatói és oktatói mivoltában egyaránt.

2016 óta az Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja, a Magyar Pszichológiai Társaság főtitkárhelyettese. Kutató-fejlesztő munkája fókuszában az edutainment áll, azaz olyan szociofizikai környezetek kialakításának lehetőségeit keresi, amelyek az élményalapú, játékos tanulási folyamatot támogatják - amelyek tervezetten lehetőséget adnak a siker megtapasztalására is. A siker felismerése és elegáns kommunikációja oktatói munkájában is megjelenik, Magyarországon először ő hirdetett meg egyetemi szinten "Tudásmarketing" kurzust, amely - a jelentkezések arányából láthatóan - folyamatos érdeklődésre tart számot a Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatóinak körében.

 

Az előadás címe és rövid összegzése:

Tudásmarketing inspirálta pedagógia

"Érdeklődve figyelő diákok, akik lelkesen várják a közös tanulást - csupán álom volna, vagy a szerencsés kevesek osztályrésze? Egy víziót felvázoló kérdéssel sikerült megragadni a figyelmét tisztelt előadás-kivonatokat-böngésző olvasó? Ha mégsem győztem meg a tudásmarketing ismeretének fontosságáról, ha nem lett kíváncsi a tudománykommunikáció legújabb trendjeire, akkor Ön minden bizonnyal felvértezve néz a 2020-as évek elébe. Ebben az esetben, kérem, legyen a webináriumom kritikusa! Várom a kommentjeit!"

 

Az előadás házigazdája Réti Mónika.

Az előadásra 2018. január 29-én hétfőn került sor. 

Megtekinthető itt:

 

És az alábbi linken:

 https://youtu.be/SX0EnVLo9tA

 

Mit érdemes tudni a webináriumról?

"A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pannon Egyetemen" című EFOP-3.4.4-16-2017-00002 projekt során a Kutató Tanárok Országos Szövetsége koordinálásában olyan webináriumi program szerveződik, amely a legkorszerűbb szakmai (szaktárgyi) és módszertani tudást korszerű formában, a résztvevők aktív bevonódására építve valósul meg. Ez a Pályára állítunk! sorozat.

A webinárium a résztvevők számára ingyenes, és nemcsak számítógépről, hanem okostelefonról vagy táblagépről is könnyen követhető, tehát valós időben is az egyik leginkább akadálymentes és inkluzív tanulási forma. Ily módon minden magyar nyelven beszélő tanár és tanárjelölt részese lehet a szakmai tanulási folyamatnak, a legnagyobb időbeli és térbeli rugalmasság mellett.

Egy-egy webináriumi előadás 20-25 percig tart, amely után a résztvevőknek további 15 percben lehetősége van kérdéseket feltenni az előadónak.