Pályára állítunk! Webinárium Nemes Márkkal

A KUTOSZ az EFOP-3.4.4. pályázat konzorciumi partnereként webináriumi sorozatot indít, melynek célja a középiskolások matematikai, műszaki és természettudományos területekre történő pályaorientációs felkészítése. A webináriumi sorozatban 2017 decembere és 2020 márciusa között, 10 alkalommal (negyedévente egyszer) kerül sor webináriumi előadásokra.

Nyolcadik előadónk Nemes Márk, aki a a szerepjátékok iskolai alkalmazási lehetőségeiről beszél.

Az előadó: Nemes Márk

Nemes Márk jelenleg az ELTE Kommunikáció- és Médiatudomány Mesterszakának tanulója.
Slammel, költ, kreatív gondolkodás- és írásműhelyeket tart, több helyre ír (Elte Online, Zóna, Rockstation).
14 éves kora óta foglalkozik szerepjátékokkal, jelenleg mesélés-technikai rovatot is vezet a Húszoldalú magyar D&D szerepjátékos fanzineban, világépítésben és játékdesignban is képezi magát. 
Kutatási területei közé tartoznak a transzhumanizmus, a hőskutatás, a képregények,
a popkultúra, a rítuselmélet, a világ mitológiái és a narratológia.

Az előadás címe és rövid összegzése:
Az Iskolapad, Mint Szerepjátékos Asztal
A szerepjátékok a mainstreambe robbanás első stádiumában vannak, generációkat kötnek össze, és a popkulturális forradalom élén törik az utat a holnap felé. Közösséget, elismerést, kihívást és mesés kalandokat ígérnek, miközben bizonyítottan fejlesztenek a XXI. században elengedhetetlen készségeket és még társas szükségleteinket is ellátják. A Szilícium-völgy csúcsvezetői és hollywoodi sztárok egyaránt hypeolják újra felfedezett gyerekkori hobbijukat... És naná, hogy a tanárok sem akarnak lemaradni!
Viszont a szerepjáték nem direkt tanításra készült, működése és üzenetei pedig merőben ellent mondanak a küszködő poroszos oktatás kereteinek és igényeinek. Mégis van lehetőség, hogy egy élelmes oktató felpörgesse a tanulók fantáziáját, aktivitását és érzékenységét a segítségükkel - Ha nem fél letenni a pálcát, kinyitni a vaskos könyveket, és rendszeresen készülni a tanítványaival való játékra, sulin kívül.
Mert a szerepjáték végső soron mégis csak a játékról szól. És együtt kell játszani, hogy hasson.

 

Az előadás házigazdája Réti Mónika.

Az előadásra 2019. december 3-án kedden 17.00-tól került sor.

 

Megtekinthető itt:

https://www.anymeeting.com/921-138-963

A link az előadás napján 16.50-től aktív.

Szeretettel várunk mindenkit!