TUDÁS Expó: találkozzunk ismét a Mobilis Házban, 2017. november 11-én!

A sikeres első TUDÁS Expó nyomán a TUDÁS projekt újabb évadjában is megrendezzük a TUDÁS szakkörök találkozóját. A helyszín ismét Győr, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ.

A TUDÁS Expón a kiválasztott 20 TUDÁS szakkör interaktív, látványos bemutatkozásán túl, felnőttmegőrző programként pedagógus-továbbképzésen illetve interaktív beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők.

Az idei TUDÁS Expó mottója: Fenntartható egészség. A szakkörök ezen téma köré építik fel bemutatóikat, míg a tanár-továbbképző program a KUTOSZ Rounder Sense of Purpose: Céltudatosabban a fenntarthatóságra nevelésért projektjének alapján, a fenntarthatósággal kapcsolatos nevelői kompetenciák fejlesztésére épül, helyben elvégzett rövid gyakorlatokon keresztül. Az interaktív beszélgetésen (fiatal tudósok és műszaki-természettudományos területen dolgozó szakemberek segítségével) azt járjuk körül, mi kell ahhoz, hogy valaki sikeresnek érezze magát a műszaki-természettudományos pályákon.

A legkiemelkedőbb szakköröket a szakmai zsűri díjazza: a fődíj 150.000 Ft értékű felszerelés vásárlási lehetőség, a kategóriánkénti különdíjasok tabletet kapnak. Minden résztvevő szakkör ajándékcsomagot és elismerő oklevelet kap.

A TUDÁS Expóval kapcsolatos híreket folyamatosan bővítjük honlapunkon, a TUDÁS projekt oldalán, illetve Facebook oldalunkon is.

Program:

10.00 – 11.00 Regisztráció a résztvevők számára

10.30 – 11.00 Sajtótájékoztató

11.00 – 14.30 A TUDÁS szakkörök bemutatkozása a kiállítótérben

12.30 – 13.15 Interaktív konferencia: A siker fertőz? címmel

14.40 – 15.00 Ünnepélyes zárás, díjátadó

 

Felnőttmegőrző – műhelyfoglalkozások és interaktív konferencia tanárok és szülők számára

11.30 – 12.15   Műhelyfoglalkozás: Pedagógiai forgatókönyvek az esélyteremtés szolgálatában

A foglalkozást vezeti: Tóth Szilvia.

A műhelyfoglalkozáson az Ark of Inquiry projekt feladatgyűjteményét, és annak felhasználását ismerhetik meg a résztvevők, konkrét példákon keresztül.

12.30 – 13.15   Interaktív konferencia: A siker fertőz? címmel

A beszélgetés résztvevői: Dr. Hajdu Zsanett biológus, farmakognoszta, Dr. Simon Balázs orvos és Dr. Szigeti Cecília tanszékvezető egyetemi docens. A beszélgetést vezeti: Dr. Lippai Edit környezetpszichológus.

13.30 – 14.15   Műhelyfoglalkozás: Gyakorlati példák az egészséggel kapcsolatban

A foglalkozást vezeti: Molnár Milán

A műhelyfoglalkozáson a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ munkatársa mutatja meg néhány kísérleten keresztül, hogyan tehetjük könnyen érthetővé, szemléletessé, és hogyan hozhatjuk közel az egészségmegőrzés témakörét a diákokhoz.

 

Előzetes regisztráció alapján:

Tanári kompetenciák a fenntartható fejlődés szolgálatában – tanártovábbképzés, délelőtt illetve délután, a Rounder Sense of Purpose: Céltudatosabban a fenntartható fejlődésért projekt gyakorlati példái alapján.

Milyen feladatokkal fejleszthető a pedagógus maga is (miközben tanulócsoportokkal dolgozva, a fenntarthatóságra neveléssel foglalkozik)? Hogyan köthetők ezek a gyakorlatok egy-egy konkrét tantárgyhoz, témakörhöz? Milyen területeken kell "kompetensnek lenni"?  Ezekre a kérdésekre keresi a választ a műhelyfoglalkozás.

A foglalkozást vezeti: Réti Mónika